serier vecka 8 #2

lucifer - 1x05
veckans fall kretsade kring en skodesignande gängmedlem, benny choi, som fick en tjej dödad och sen försökte sätta dit en gammal vän, yellow viper, för det hela. benny hade en husdjursgris vid namn pig diddy som han tvingade sin lakej att döda, för att få polisen att tro att det var yellow viper som gjorde det också. stackars lakejen sa "i loved that pig!" med ett sadface. lucifer lurade sig till en mer eller mindre permanent position som chloes partner, så nu slipper manusförfattarna att försöka ge honom tillgång till varje separat fall på något konstlat sätt. man fick också se maze riktiga ansikte, när hon stalkade chloe, vilket var ganska äckligt.
 
the flash - 2x15
avsnittet inleddes med att harry, cisco och barry kom överens om att inte berätta för joe, iris eller caitlin om vad som hände på earth 2 och hur deras dubbelgångare är, men det tog ju inte lång tid innan både cisco och barry gav vika. det verkade dock inte få några negativa konsekvenser, mer än för cisco som blev lurad av caitlin att hon höll på att bli som killer frost. kul! veckans meta-human var king shark, half shark/half man on steroids ungefär, och jaws-referenserna haglade! avsnittet slutade med att man fick se vem zoom är, nämligen jays dubbelgångare. men innebär det att zoom egentligen är från earth 1? och vem är mannen i järnmasken egentligen?
 
izombie - 2x14
veckans hjärna tillhörde en löjligt positiv barista. inte helt oväntat så gick liv alla på nerverna, inklusive mig, och då i synnerhet hennes dotter, (spelad av hannibals kacey rohl) som var den som såg till att hon dog och sen övertygade sin fejkfranska pojkvän att ta fallet för det. men så drake jobbar alltså undercover för polisen. visste jag redan detta? har jag bara helt glömt det? känner mig något förvirrad. så han är alltså en good guy. eller ja, så good man nu kan vara med tanke på vad han sysslat med de senaste åren. och mr boss avrättade blaine! jag hade dock en känsla av att han skulle återuppstå som zombie och det gjorde han. kul att han kravlade upp ur jorden bredvid en klass fågelskådande ungar.
 
teen wolf - 5x18
större delen av avsnittet utspelade sig på 1760-talet och kretsade kring den kvinna som ursprungligen dödade the beast. hon kallades the maid of gévaudan och spelades av ingen mindre än crystal reed. (som ju tidigare spelade allison) så himla fint att se henne igen, även om hennes franska brytning inte var särskilt trovärdig. hennes karaktär marie-jeanne valet var den första jägaren i argent-släkten. även i den här serien var det en big reveal den här veckan, man fick ju se att the beast är mason! jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. jag gillar ju honom, så det hade varit tråkigt om de nu behöver döda honom för att bli av med beasten. kanske kan de separera dem två först?
 
 
izombie, lucifer, teen wolf, the flash, tv | |
upp