serier vecka 11 #1

girls - 5x04 
fran och hannah fortsatte att bråka, denna gången om deras olika sätt att lära sina elever. jag tyckte väl att hannah hade rätt från början, men OJ så olämpligt att dra in den stackars unga studenten i det hela och bråka framför henne. känns ju som något som någon skulle kunna få sparken för. jessa och adam låg äntligen med varandra och det var himla awkward. och elijah och dill gick på dejt och var såå himla gulliga. kul när de hade sex sen och dill gav elijah högst oklara instruktioner. "snabbare! långsammare! stopp! kör nu! nej, stopp! snabbare!"
 
the walking dead - 6x13
som väntat så handlade det om vad som hände med carol och maggie efter förra avsnittet. jag trodde ju först att carol körde sin gamla "jag är en from, kristen tant som inte vill någon något ont!"-act, men sen visade det sig att det faktiskt låg lite sanning i hur hon agerade. jag antar att det har med maggies graviditet att göra och att hon börjat reflektera över vilken typ av människa hon önskar att hon skulle vara, men det är ju svårt att vara den typen av människa i den värld de lever i nu. jag hoppas hon inser att hennes verklighet inte riktigt tillåter henne att vara så som hon var innan, och att hon återgår till att vara den badass carol we all know and love.
 
supergirl - 1x16
kara utsattes för röd kryptonit och blev en allt bitchigare och mer ond version av sig själv. det var kul hur hon äntligen stod upp mot shioban och såg till att hon fick sparken. hon förtjänade ju faktiskt det. de övriga hon var svinig mot gjorde ju inte riktigt det dock. det hela ledde till att hank var tvungen att outa sig själv som en alien och han greps därför. får se vad det leder till för konsekvenser. och jag vet att cat fått det "bevisat" för sig att kara inte är supergirl, men NU borde hon väl ändå börja lägga ihop grejer? samtidigt som supergirl går rogue så blir kara bitchig, tar risker, utmanar henne och inte minst får en helt ny klädstil. (som hon sen helt plötsligt ger upp igen) cat lever ju ändå i en värld där det är helt normalt att olika aliens lever bland människorna, är det då så himla långsökt att en av dem kan vara en shapeshifter? hon är ju smart, kvinnan! nu är det snart dags att låta henne få veta, eller lista ut, för snart blir det ju lite förnedrande att fortsätta låta henne befinna sig i mörkret.
 
top chef - 13x15 - säsongsavslutning!
final! det var som sagt amar mot jeremy och deras sista utmaning var att göra en fyrarättersmiddag där varje rätt hyllade en specifik ingrediens. jeremy vann! och trots att jag tyckte att han borde åkt ut tidigare (vilket jag kan stå kvar vid, då vissa grejer han gjorde verkade vara bland de sämsta) så var han ändå en värdig vinnare till slut.
 
gotham - 2x14
bruce hittade, äntligen, den man som (eventuellt...) mördade hans föräldrar. han bestämde sig dock för att inte döda honom. nu dog han ju ändå, genom att han tog livet av sig, men det var i alla fall inte bruce som gjorde det. och det var skönt att få ett slut på den storyn, den har ändå pågått i 1½ säsong. bruce flyttade sen ut på gatan, med selina, och det ska bli kul att se hur det utvecklar sig. det känns som ett logiskt steg i hans resa mot att bli batman. och penguin släpptes ju ut från arkham då han anses vara "botad". ska bli kul att se hur den knäckta stackaren ska kunna hantera livet utanför instutitionen. kul också med det gröna frågetecknet i den sista scenen! love me some riddler alltså.
 
 
girls, gotham, supergirl, the walking dead, top chef, tv | |
upp