serier vecka 9 #1

girls - 5x02
yay, gaby hoffman var tillbaka som adams syster. corey stoll och grace dunham gästspelade båda, den förstnämnda som elijahs nya loveinterest och den sistnämnda som en göttig anställd på caféet som öppnat mitt emot ray's. adam och jessa gick på ett aa-möte och sen gick de på en "icke-dejt" på ett nöjesfält. ja, och sen gick de hem och satt i vars en ände av soffan och onanerade. allt enligt reglerna de satt upp för vad som är okej eller inte okej... de är så sanslöst gulliga och fina tillsammans, men det kommer ju sluta i misär. hannah fick lite skäll av sin chef för att hon lät unga barn läsa en olämplig bok och det tog inte lång tid förrän man fick se precis varför hon har svårt för vad som är olämpligt/lämpligt då hennes pappa ringde henne gråtandes och bad henne hämta hans plånbok hos en kille han precis legat med. men ja, jag kände ju ändå sympati för tad. han är i en jobbig situation och vet inte riktigt hur han ska hantera allt som kommer med att komma ut när man är en gift medelålders man. vilket ju såklart inte berättigar att dra in sin dotter i det hela. inte heller helt schysst av hannahs mamma att säga, över telefon, "tell him i want a divorce!". 
 
gotham - 2x12 - vinterpremiär!
jim förhördes om vad som hände när galavan försvann och senare dog. vad som egentligen hände var ju att jim mördade honom, men det sa han ju givetvis inte. det verkade som att varken harvey dent eller hans chef trodde helt på hans story, men han friades ändå efter att penguin intygat att han berättat sanningen. penguin skickades dock till arkham, och det ska bli kul att se mer av hur han kommer att ha det där. i avsnittet introducerades två nya baddies som man inte sett tidigare: mr. freeze och hugo strange. den förstnämnda, som spelades av arnold schwarzenegger i filmen batman & robin, spelas av house of cards nathan darrow och den sistnämnda spelas av b.d wong som främst är känd från oz och law & order: svu. mr. freezes fru var döende, så han försökte lista ut hur han kunde frysa ner henne, ta död på sjukdomen och sen tina upp henne igen. han hade hittills lyckats med steg ett och två, men inte det tredje. ja, inte förrän i slutet av avsnittet då. bra avsnitt tyckte jag, och jag ser fram emot att se mer av både freeze och hugo strange. 

lucifer - 1x06
tom sizemore gästspelade! så himla fint att se att han jobbar och verkar må bra. (han var ju med i celebrity rehab with dr. drew för ett antal år sen och verkade vara ganska illa däran) en säkerhetsvakt mördades och först ville inte lucifer ha något med fallet att göra då han tyckte att det verkade för tråkigt. när han fick veta att vakten mördades av en person som i samma veva stal en container som var hans så blev det dock annat ljud i skällan. lucifer var dock väldigt hemlighetsfull och ville inte berätta vad som fanns i containern mer än ryska dockor, vilket lät otroligt men faktiskt var sant. men det var som egentligen var relevant, och som faktiskt blivit stulet, var hans vingar. undrar varför någon skulle vilja ha dem? och vad det egentligen betyder att han inte längre har dem. 
 
 
girls, gotham, lucifer, tv | |
upp